Çarşamba, Şubat 21, 2018

ASPİR YAĞI NEDİR? ASPİR YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Aspir bitkisinin tohumundan elde edilen bitkisel bir yağdır. Yararları arasında; zayıflamaya yardımcı olması, saç dökülmesine iyi gelmesi ve kabızlığı gidermesi durumları bulunmaktadır.
ASPİR YAĞI NEDİR? ASPİR YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?
Genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen bu bitki sarı, kırmızı ve turuncu renklere sahiptir. Ülkemizde de yetişen aspir tohumu hem yağ olarak kullanılır hem de içeriğinde ki renkler boya sanayisi, kozmetik sanayi ve ilaç sanayisinde de kullanılır.

Aspir Yağı ve Faydaları

•    İçeriğinde bulunan asitler vücut dengesini korumada yardımcı olur.

•    Kolesterolü dengelemeye yardımcı olur.

•    Kalp krizi ve felç olma riskini azaltmaya yardımcı olur.

•    Kan şekerini dengeler ve belli bir ölçüde kalmasını sağlar.

•    Kış aylarında sıklıkla görülen öksürük, balgam ve nefes problemlerini çözmede ilaç görevi görür.

•    Zayıflamaya büyük ölçüde yardımcı olur.

•    Adet gecikmesini engeller.

•    Hastaların vücut direncini artırarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

•    Eklem ve kas ağrılarına iyi gelir ve masaj etkisi yapar.

Aspir Yağı ve Zararları 

•    Bazı kişilerde alerjik rahatsızlıklara yol açabilir.
•    Mide bulantısı, kusma ve mide krampına neden olabilir.
•    Aşırı tüketilmesi durumunda kan basıncını kötü etkiler.
•    Aşırı alınması durumunda ishal olunabilir.

Aspir Yağı ve Kullanılan Türler

Zayıflama için kullanılabilen aspir yağı kilo vermede etki eder. Yanı sıra mutlaka sağlıklı beslenmelidir ve spor yapılmalıdır. Böylece daha kolay bir şekilde sağlıklı kilo verilebilir. Vücutta yağ yakım hızını artırır. Nasıl kullanılır sorusunun cevabı olarak bir çay kaşığı tüketilebilir tabi aç karnına.

Saç bakımı içinde kullanılan aspir yağı saç derisinin sağlığı için oldukça etkili bir yöntemdir. Saçların daha kaliteli ve güzel görünmesini sağlar. Saç köklerine uygulanır ve saç uzamasına yararı vardır.

Kafa derisini kan besler, aspir yağı deriye uygulanır ve kan dolaşımını hızlandırır. Saçlar daha parlak ve sağlıklı görünür. Aspir yağını saç derinize uygulayın ve uç kısımlara doğru ilerleyin. İşlemin bitmesi sonucu 45 dakika kadar bekleyin ve ılık su ile iyice durulayın. 

İçeriğinde E vitamini bulunduran aspir yağı oldukça yararlı bir bitkidir. E vitamininin canlandırıcı özelliği uygulanan bölgeyi daima canlı ve nemli tutar ve saç dökülmesini önler.

Aspir yağının bir diğer kullanım alanı cilt bakımıdır. Cildin görünümünü daha parlak ve canlı tutar. Ciltteki ölü derileri yok eder ve cildi yeniler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder