Mavi kantaron yağının faydaları nelerdir

Peygamber çiçeği bitkisinden elde edilen mavi kantaron yağının özellikle cilde faydası oldukca çoktur. Bir çok kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. Göz altı ve göz çevresi bakımında yaygın olarak kullanılmaktadır.
İçeriğinde; Güçlü bir antioksidandır.
Mavi kantaron yağının faydaları
Anti-anti inflamatuar, polifoneller, flavonoidler ve antosiyaninler açısından da oldukça zengin olduğu için cilt bakımında oldukca faydalıdır.

Mavi kantaron yağının başlıca faydaları

Cilt iyileştirici, cilt sıkılaştırıcı, iltihap ve ödem oluşumunu engelleyici, ciltte yağlanmayı ve yağ bezesi oluşumunu engelleme, cildin erken yaşlanmasını önleme, kötü huylu hücre oluşumunu engelleme  etkisi vardır.
Faydalarındanda anlayacağımız mavi kantaron yağının özellikle cilde faydası bir hayli fazla en önemlisi de cildin erken yaşlanmasını önlemesidir. Özellikle kadınlar cildin erken yaşlanmasını istemez tabi kim cildinin erken yaşlanmasını isterki.

Hiç yorum yok